Hi!

About mijzelf


Loves: De slappe lach, mooie knusse interieurs, schattige eetcafétjes, festivals, Jack Daniels, sprookjesachtige buiten locaties, gekkigheid, zonsondergang, bos, lichtjes, hardlopen, expeditie Robinson, vintage & retro, wild flower boeketten, oude dansfilms, groen thee met citroen, El popo, positiviteit, dansen, speuren in de kringloop, mountainbiken, de geur na regen, mensen ontmoeten, foodtrucks met muffins en gekke fashion.


It's me... Laura Kemper-Grotentraast:

Enthousiast, positief, dromer, lacher, easy going, energiek (x2), avontuurlijk, creatief, chaoot, haalt op eigen foto's rimpeltjes weg, gevoelig, te perfectionistisch en een beetje fantasierijk wel. Mijn doel is niet catchy of speciaal: Ik wil VETTE platen maken!!! Of ik daar nou voor op mijn kop moet gaan staan, 120 keer moet zeggen dat je een prachtige moeder bent of wordt, een half uur mag kletsen met een bruid voor zij zich op haar gemak voelt of ontzettend de clown uit mag hangen zodat kinderen zich 'oké' voelen...I don't care... IK DOE HET ALLEMAAL!


Samen met mijn man Bart en kleine piraten/politie kind Lemmy wonen we in Deventer. Constant twijfelend of we buitenaf moeten gaan wonen of hier blijven in onze fijne oude ziekenhuisbuurt ;) Ons interieur is constant in beweging, echt wel een hobby. Het is een gezellige chaos van kleuren! Ons laatste projectje was een apenkooi maken in Lemmy zijn kamer van houten klimrekken uit een oude gymzaal. HIEPHOI!


Het is een soort van passie geworden als bedrijf uniek te zijn & te blijven. Het is niks voor mij om de kudde te volgen. Zodra ik zie dat veel mensen hetzelfde doen, of bijvoorbeeld een jurk uit de klantgarderobe veel bij andere fotografen zie, is de lol er voor mij af en kijk ik opnieuw waar ik kan verbeteren en waar ik meer eigenheid kan toevoegen. Ik investeer heel veel tijd in het bedenken van leuke concepten voor een shoot, in het avontuur om nieuwe mooie plekken te ontdekken, in de zoektocht naar & aanschaf van prachtige jurken die gedragen mogen worden tijdens een shoot en in workshops en cursussen.


Ik ben een buitenmens, dus daar fotografeer ik het liefst! Opzoek naar de magie van de natuur in combinatie met prachtig licht! Bij mij word iedere foto per stuk met de hand bewerkt, geen standaard filter, maar aandacht en creativiteit voor ieder moment. Juist daar ligt voor mij de essentie! Iedere plaat moet kloppen. Een 'gewone' foto plak je in een album...Een 'WAUW' foto hang je aan de muur. En daar ga ik voor!


Ik kan verliefd raken op mooie, spontane momenten, en vind het super om deze te fotograferen zodat deze een tastbare herinnering worden. Daarnaast geniet ik enorm van het contact, mensen te laten zijn wie ze zijn. Ik ben tevreden als het me is gelukt om de connectie tussen mensen vast te leggen. Ook hou ik ontzettend van intieme bruiloften met mooie details en heb een voorliefde voor onconventionele locaties zoals serres, oude schuren, boerderijen en, perfect voor bruiloften, in de buitenlucht. Een vintage of festival wedding...LOVE IT!


XOXO


Fun


Misschien wel het allerbelangrijkste. Een shoot moet leuk zijn. Ik vind mijn werk fantastisch! Samen met mijn klant(en) maken we iets super tofs. Iedereen mag zijn wie hij of zij is, geen rare poses, maar juist heerlijk spontaan met de juiste aansturing op een relaxte manier, zodat je altijd weet wat je moet doen voor de camera. Niet alleen heerlijke foto's zijn belangrijk, maar ook een magnifieke ervaring ;)

Waardevol


Het is zo'n woord wat wij fotografen maar blijven roepen. Maar ben jij ooit een huis binnengestapt zonder foto's? Nèèèè... Dat bestaat niet! Foto's zetten de tijd stil, geven je een gevoel van trots, brengen herinneringen tot leven. Dit moment, deze mode, deze kleuren, deze gezichten en kapsels....

Oja...En tijdloze foto's die bestaan niet. We worden allemaal ouder (en wijzer en knapper). Je wilt juist met een foto een bepaalde situatie of bepaalde tijd vastleggen, dat is juist het hele punt ;). Vandaag, is morgen weg.

Momenten


Ook wel: Spontaan....Maar hoe dan! Je staat niet iedere dag voor een camera.... Ik ook niet.. Knap lastig is het! En omdat ik weet hoe lastig en ongemakkelijk dit kan zijn, werk ik met de moment design methode. Geen gedoe met vreemde houdingen, maar mooie momenten waar je opstaat als jij. Ik laat jullie niet klooien voor mijn camera, maar help jullie de hele shoot door met leuke gezellige of gekke opdrachtjes. Van loveshoots tot de 4 kinderen bij elkaar... Mijn creatieve brein heeft een onuitputtelijke bron van ideeën. We doen het samen!

Magnifiek


Wanneer klanten voorafgaande aan de shoot tegen mij zeggen: 'Doe wat je wilt', word ik enorm gelukkig! Want, dan kan ik gaan, dan kan mijn hoofd los, dan komen de mooiste ideeën en ben ik op mijn best!! Geen regels, geen grenzen, maar het volledige vertrouwen van de klant dat het wel goed komt met die foto's, oooh i love it. Vaak heb ik al ideeën, en tijdens de shoot worden dit er alleen maar meer. Laat mij mijn gang gaan, en ik beloof je prachtige unieke MAGNIFIEKE foto's!

"She always had that about her, that look of otherness, of eyes that see things much too far, and of thoughts that wander off the edge of the world..."

—Joanne Harris